Sisältöön »
  • Tekstikoko
  • Pienennä tekstikokoa
  • Suurenna tekstikokoa
 
 
 
kirjavinkit-otsikko90733097.jpg
 
Vapaa-aika ja matkailu
 

Kirjavinkit

Mielikuvitustyttö

16.04.2019

Mielikuvitustyttö

Aino Louhi

Mielikuvitustyttö kertoo tytön elämästä, lapsuudesta teini-iän kautta aikuisuuteen. Siitä miltä tuntuu, kun lapsuuden tärkein ystävyys hiipuu pois, tai kun nuorena ihastus ottaa vallan. Ja siitä kuinka tunteet toista ihmistä kohtaan voivat olla niin voimakkaita, ettei uskalla tehdä elettäkään, ettei koko hauras maailma särkyisi.

Lue lisää »

 

Kymmenen tikkua laudalla

16.04.2019

Kymmenen tikkua laudalla

Heini Junkkaala

Kesäloma mummolassa tuntuu menevän pahasti mönkään, mutta Anna on päättänyt korjata asiat.
Annan isä ajattelee vain töitä eikä osaa rentoutua lomalla. Kymmenvuotias Anna kuulee vanhempiensa kipakan sananvaihdon, ja saa selville, että äidin mitta on tullut täyteen. Jos ei isä ryhdistäydy, äiti hakee eroa. Anna tekee kaikkensa, että isä huomaisi äidin, mutta isä on liian kiireinen – kunnes Anna veistää kymmenen tikkua ja tajuaa, että niissä on taikaa.

Lue lisää »

 

Valinta 1

22.03.2019

Valinta 1

Kiera Cass

America Singer niminen tyttö saa kutsun valintaan. Siinä 35 tyttöä kilpailee prinssi Maxonin sydämestä. American mielestä koko juttu on aivan turhaa, kunnes postissa tulee kirje, jossa kerrotaan hänen päässeen valintaan. Siitä alkaa seikkailu itsensä kanssa. Jäädäkö linnaan vai lähteä kotiin?

Lue lisää »

 

Patriootti Moriarty 1

22.03.2019

Patriootti Moriarty 1

Ryosuke Takeuchi, Hikaru Miyoshi

Me kaikki olemme kuulleet Sherlock Holmesista. Ja ne jotka ovat lukeneet Arthur Conan Doylen kirjoittamia tarinoita Holmesista, tietävät myös Professori Moriartyn, Holmesin verivihollisen. Mutta kukaan ei tiedä millainen Moriarty on oikeasti ja millaisista lähtökohdista hänen uransa ”rikollisten kuninkaana” lähti nousuun. Mutta onko Moriarty niin paha kuin Sherlock antaa ymmärtää?

Lue lisää »

 

My Hero Academia 1

21.03.2019

My Hero Academia 1

Kohei Horikoshi

Tänä päivänä noin kahdeksalla kymmenestä maapallon asukkaista on jokin erityinen ominaisuus. Niitä kutsutaan oikuiksi ja niiden syytä ei tiedetä eikä sitä pysty estämään. Maailmassa jossa erilaiset oikut ovat arkipäivää, on myös supersankareita ja heitä varten on olemassa koulu. Izuku haluaa siihen kouluun! hän on aina halunnut…paha juttu vaan on, että hänellä ei ole pienintäkään erityisominaisuutta.

Lue lisää »

 

Lappilainen - kuolema kahdeksannella luokalla

19.03.2019

Lappilainen - kuolema kahdeksannella luokalla

L.K. Valmu

Miksi leirikoulun oletettiin olevan jotain kivaa? Hege olisi paljon mieluummin sulkeutunut viikoksi huoneeseensa viiden kirjan ja tietokoneen kanssa, kuin lähtenyt jonnekin vihonviimeiseen erämaahan lähes tuntemattomien luokkakavereiden kanssa. Ja kaiken lisäksi selviää, että tuolla raja-alueella on jotain todella vaarallista – peräti tappavaa.

Lue lisää »

 

IIK! 1: Kauhukännykkä

12.03.2019

IIK! 1: Kauhukännykkä

Anu Holopainen

Eräänä talvipäivänä viidesluokkalainen Saku löytää lumen keskeltä kännykän, joka ei vaikuta aivan perusluurilta, siinä on suuri ja hieno näyttö sekä upean siniset kuoret. Sitten luokan öykkäri Ville pelmahtaa paikalle ja nappaa sen itselleen. Sakua jää kaihertamaan asia. Olisi se nyt ollut aika siistiä saada ihan upouusi puhelin. Pian alkaa kuitenkin tapahtua outoja asioita.

Lue lisää »

 

Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus

06.03.2019

Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus

Maami Snellman

Eräänä aamuna Sumuvuoren perhe nukkuu pommiin. Ihmisten touhottaessa ympäri taloa kenkiä ja koulukirjoja etsien, kissa nimeltä Jaakko Enkeli Lentokenttä istuu ruokakupin ääressä. ”Miiiauu! Kautta kollin korvakarvan, antakaa minulle sapuskaa!” Mutta kukaan ei huomaa Jaakkoa, ja kohta perhe jo sulkeekin ulko-oven takanaan. Jaakko ei jää kuitenkaan neuvottomaksi kun se huomaa, että ikkuna on raollaan.

Lue lisää »

 

Mikin hulluimmat seikkailut

06.03.2019

Mikin hulluimmat seikkailut

Lewis Trondheim

Mielikuvituksellinen ja yllättävä tapaus Disney-hahmojen maailmasta!

Kirjoittaja Lewis Trondheim ja piirtäjä Keramidas keksivät tarinan vanhoista, yksisivuisista sarjakuvista, jotka olisivat ilmestyneet aikoinaan kuvitteellisessa sarjakuvalehdessä. Näistä yhden sivun mittaisista sarjakuvista koostuu huikea seikkailu, jossa Mikki ja Aku päätyvät mitä ainutlaatuisimpiin paikkoihin jahdatessaan Roopen rahat vieneitä roistoja: viidakkoon, valtameren pohjalle, kuuhun ja atsteekkien (tai kenties mayojen...tai ehkä olmeekkien) muinaiseen kaupunkiin.

Lue lisää »

 

Kummitus

27.02.2019

Kummitus

Johanna Jasmine

Kummitus on pieni olento, joka viihtyy muun muassa teekupeissa, pyykkikoreissa ja hammastahnatuubeissa. Kummitukset saavat välillä aikaan kaaosta ympärillään, mutta ne aiheuttavat harvoin sen suurempaa vahinkoa (poikkeuksina mainittakoon dodolintujen sukupuutto, Turun palo sekä rutto).

Lue lisää »

 

Arkisto